Lezing nsb in Zandvoort

Lezing “de NSB in Zandvoort”

Regelmatig kwamen kopstukken van de Nationaal Socialistische Beweging ( N.S.B.) naar Zandvoort. Vanaf 1935 kwam de leider van deze beweging ir. A. A. Mussert jaarlijks naar Zandvoort om zijn aanhang in de badplaats toe te spreken.  De aanhang voor deze politieke beweging was groot in de badplaats. 

Tot 30 juni kunt u in het Zandvoorts Museum “Bunkers – Het verborgen verleden van Zandvoort” bezoeken. In deze tentoonstelling wordt dieper ingegaan op de bouw van bunkers en het verborgen verleden van Zandvoort tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een van de onderwerpen die in verband staan met de Tweede Wereldoorlog is de steun aan de NSB in Zandvoort voor de oorlog. Het onderwerp maakt onderdeel uit van het verborgen verleden van Zandvoort.

Over dit onderwerp werd na de oorlog niet gesproken en ook nu nog is het een onderwerp waar eigenlijk geen aandacht aan wordt besteed. Veel mensen vinden het een te gevoelig onderwerp.

Op zondag 2 juni zal Folkert Bloeme het onderwerp “de NSB in Zandvoort” in het Zandvoorts Museum bespreken. 

Wat is er eigenlijk bekend over de beweging in de badplaats, welke rol speelde de beweging en wat waren de mogelijke redenen dat zoveel mensen uit Zandvoort op de NSB stemden. 

Zandvoorts Museum, zondag 2 juni, aanvang 14.00 uur. De NSB in Zandvoort. Graag reserveren via https://zandvoortsmuseum.nl/activiteiten/lezing-de-nsb-in-zandvoort/. Toegang € 5,- p.p. incl. drankje.

NB: Deze bijeenkomst is inmiddels uitverkocht. Wegens de grote belangstelling wordt op 9 juni een tweede bijeenkomst gehouden.

Datum

02 jun 2024
Voorbij

Tijd

14:00 - 15:30