KNRM 200 jaar – Expositie over de helden van onze zee

Het 200-jarige jubileum van de KNRM wordt in 2024 gevierd met tal van activiteiten. Een daarvan is een expositie in 13 musea in Nederland, waaronder ons eigen Zandvoorts Museum. Van 6 september t/m 27 oktober wordt het museum aan het Gasthuisplein volledig ingericht met alles wat met de KNRM te maken heeft.

Voor de expositie ‘Redders op zee’ slaan 13 maritieme musea in Nederland de handen in een. De foto’s gemaakt door landschapsfotograaf Jeroen Hofman en portretfotograaf Robin de Puy worden aangevuld met verhalen van KNRM-redders van vroeger en nu. De combinatie van hedendaagse fotografie, museumcollecties en foto’s en verhalen uit het KNRM-archief geven een prachtig historische perspectief en brengen de historie van de KNRM tot leven. 

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten!
Het Zandvoorts Museum viert het 200-jarig jubileum van de KNRM met een speciale tentoonstelling over de rijke geschiedenis van het Zandvoortse reddingswezen. De expositie toont de evolutie van reddingsacties en -middelen, inclusief schilderijen, foto’s en moderne uitrusting. Bezoekers ervaren het reddersleven en ontdekken meeslepende verhalen van historische en hedendaagse redders, waarmee de cruciale rol van KNRM-vrijwilligers wordt benadrukt.

Start van de expositie
6 september 2024 t/m 27 oktober 2024

Bezoekadres
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort
Tel: 023 205 0972

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag 11:00-17:00

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort