Landelijk atelierweekend in oude Mariaschool


Op 22 en 23 juni vindt de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Een uniek evenement waarbij kunstenaars door heel Nederland hun deuren openen voor het publiek. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over zijn werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.

In de gemeente Zandvoort, voor provincie Noord-Holland, is het deelnemende atelier van Renée van der Hulst van kunstcollectief De Zout het hele weekend geopend voor publiek. Het open atelier is een bezoek meer dan waard. Alleen al door de locatie, de oude Mariaschool aan de Koninginneweg 1 (achter de St. Agathakerk), kunnen bezoekers hun hart ophalen.

Meer dan kunst kijken
Een bezoek aan het atelier tijdens het Landelijk Atelierweekend is meer dan alleen kunstwerken bewonderen; het is een gelegenheid om de verhalen achter de kunst te ontdekken en de passie van de kunstenaars te voelen. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de creatieve processen, dit weekend biedt een unieke ervaring. Én het is ook de ideale manier om een kunstwerk te kopen, direct bij de maker.

Het atelier is gratis toegankelijk, en de kunstenaars staan klaar om hun werk en werkwijze toe te lichten. Dat maak het Landelijk Atelierweekend een mooie manier om kunst in al haar vormen te ontdekken en te genieten van een inspirerende dag uit.

Het atelier in Zandvoort met een kleine expositie wordt op zaterdag 22 juni geopend en is tot 23 juni te bezoeken: op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur in Atelier De Zout, Koninginneweg 1 in Zandvoort.

Atelier De Zout is de nieuwe creatieve hotspot in Zandvoort met een sociaal/maatschappelijke houding. De Zout laat zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar is voor iedereen, waar kunst, kunst mag zijn, een beleving, pretentie- en tijdloos! Atelier De Zout is dit weekend geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort