Onthulling Kinderkunstlijn op vrijdag 22 maart

‘200 jaar KNRM’ is het thema waarmee de groep 8 kinderen van de Zandvoortse basisscholen afgelopen jaar hun creativiteit hebben geuit op een houten plank. Al deze planken bij elkaar vormen een kunstwerk op zich dat op 22 maart wordt onthuld bij het boothuis van de KNRM in de Thorbeckestraat.

Het team Kunst op School bestaande uit kunstenaars Marianne Rebel en Hilly Jansen, ondersteund door vrijwilligers Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman en Rob Bossink, zet zich al sinds 2007 jaarlijks in voor de schooljeugd van Zandvoort. Marianne Rebel bezocht ook dit schoolseizoen weer de groepen 8 van alle scholen voor een gastles over kunstgeschiedenis, inspiratie en kunstvormen. De kinderen komen dan een paar dagen later naar de oude brandweerkazerne in de Duinstraat, waar ze onder begeleiding aan de slag gaan met hun te beschilderen houten plank.

De opening door wethouder Lars Carree is op vrijdag 22 maart om 12.30 uur bij de strandafgang direct achter het boothuis van de KNRM. Behalve de kinderen en de begeleiders komen ook de Wapenzangers langs. Zij zullen een aantal liedjes zingen om de onthulling feestelijk te omlijsten. Iedereen is welkom.

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort