Oproep aan cultuurpartners: doe mee aan de Open Monumentendagen 2024

De landelijke Open Monumentendagen vinden dit jaar plaats op 14 en 15 september. In Zandvoort staat dit jaar de KNRM centraal, de reddingmaatschappij die al 200 jaar actief is in vrijwillige hulpverlening voor mens en dier op zee.

Activiteiten in Zandvoort:

  • Met op 14 september de opening op de boulevard bij de indrukwekkende buitenexpositie van Joyce Goverde; Redders op Zee, de lokale helden.
  • Het KNRM Station is open voor bezoekers met verhalen en beelden. Al dan niet in de verbouwing, de KNRM leden staan vol trots klaar om van alles te laten zien.
  • Het Zandvoorts Museum doet mee met de expositie ‘Redders op Zee’, net als 13 andere landelijke maritieme musea. Dit om een ode te brengen aan de KNRM 200 jaar. In de expositie schilderijen, objecten, films en foto’s.

Samenwerking

Aan de cultuurpartners in Zandvoort vragen we of er interesse is om mee te doen tijdens dit weekend. Vind je het leuk om op een locatie een lied te zingen, een voorstelling te doen of verhalen te vertellen over de KNRM? Laat het ons dan weten. De Stichting Beleef Zandvoort kan jullie (KNRM gerelateerd) idee inpassen in het programma.

De monumentenroute

Er zijn diverse bestaande routes om alle monumenten van Zandvoort te zien. We zijn nu bezig om deze te bundelen en hier een jaarrond bewaarexemplaar van te maken.

Naast de focus op KNRM 200 jaar zullen andere monumenten ook open zijn. Wellicht dat daar een voorstelling kan plaatsvinden.

Alle activiteiten worden zowel op de website van Beleef Zandvoort vermeld, maar ook op de monumenten flyer en de landelijke pagina Open Monumentendagen.

Voor uitgebreide informatie over het KNRM jubileumjaar zie: www.knrm.nl

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort