Pipsqueak was here!!!!

De filosofie van het werk is de afgelopen periode geleidelijk geëvolueerd, maar de hoofdfocus blijft hetzelfde. Het werk van PWH!!! omvat vaak een kind in interactie of in de aanwezigheid van een ander dier. 

Pipsqueak was here!!!!


Locatie: Dolfirama lange muur

De filosofie van het werk is de afgelopen periode geleidelijk geëvolueerd, maar de hoofdfocus blijft hetzelfde. Het werk van PWH!!! omvat vaak een kind in interactie of in de aanwezigheid van een ander dier. 

Dit is niet zonder reden. Het is bewezen dat mensen het meeste empathie voelen met afbeeldingen van kinderen, dieren en vrouwen, in die volgorde. De kinderen en dieren op de schilderijen van Pipsqueak waren er!!! staren je in het gezicht. Door elkaar recht in de ogen te kijken, stellen twee mensen elkaar op de hoogte van elkaars bestaan ​​en worden ze verantwoordelijk voor elkaar. 

JanIsDeMan (1983) is een street-artist die al ruim 25 jaar muurkunst maakt. Eerst als jochie in het illegale circuit en de afgelopen 15 jaar als professioneel artiest.

De achtergronden in de schilderijen van Pipsqueak staan ​​vol met kleine afbeeldingen in een punksetting. Ze gebruiken deze beelden als woorden om hun verhaal te vertellen. Er zijn tekenen van brand, afbeeldingen van ijs, bijen en waarschuwingen voor besmettelijke stoffen of andere gevaren. Er zijn kleine wezens die wijzen of boos zijn en er zijn woorden of kleine zinnen om je te waarschuwen. Het lijken kleine advertenties die de consumptiemaatschappij willen aanspreken, maar alleen om je te waarschuwen minder te consumeren. Er bestaat een diepgaand verband tussen de consumptiemaatschappij, de machtspolitiek en de mechanismen van het verlangen. 

De belofte van een goed leven in termen van geluk, welzijn en het succes van een individu veronderstelt dat we meer spullen moeten hebben. Maar deze groei komt niet echt zonder gevolgen. We handelen op een roekeloze manier, gebruiken meer natuurlijke hulpbronnen, nemen meer ruimte in beslag en laten minder natuur achter voor andere bewoners op deze planeet. Economie en natuur met al haar bewoners kunnen niet als afzonderlijke organismen worden behandeld. Een relatief recente ontwikkeling van inzicht binnen de filosofie, de kunsten, de wetenschap, de politiek en het recht lijkt te wijzen op een einde aan de kijk op de mens en de wereld zoals we die al eeuwenlang kennen. Het mensbeeld waarin de mens bovenaan de hiërarchie staat als intelligent, vrij en autonoom wezen in een wereld waarin de natuur, dieren en technologie er zijn om hem te dienen. De wereld is één levend wezen en we moeten alle onderdelen van het leven als één geheel behandelen.

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort