Street Art Zandvoort 2024

Street Art komt naar Zandvoort

In 2024 wordt gestart met een nieuw terugkerend evenement in Zandvoort: Street Art Zandvoort. Op verschillende locaties in het dorp worden muren beschikbaar gesteld aan street art artiesten, die naar eigen vrijheid een object zullen creëren waarbij rekening wordt gehouden met de DNA van Zandvoort. 

De Street Art organisatie is in handen van Stichting Beleef Zandvoort. Samen met het Zandvoorts Museum, de gemeente Zandvoort, Innovatiefonds Zandvoort en Zandvoort Marketing zet Beleef Zandvoort zich in om een mooi evenement voor een breed publiek neer te zetten.

Just because it is not in a museum does not mean it is not art

#wittleart

De afgelopen jaren was het EK zandsculpturen een groot evenement in Zandvoort. Het zorgde jaarlijks voor vele bezoekers en culturele naamsbekendheid voor Zandvoort. Met het Street Art evenement denken wij een fantastische opvolger te hebben gevonden. Net zoals het vervaardigen van zandsculpturen levert het vervaardigen van graffiti of straatkunst unieke kunstwerken op.  

Deze Street Art kunstwerken worden vervaardigd op verschillende plekken in de openbare ruimte in Zandvoort en zijn vanaf juli gratis toegankelijk. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een monument creëren waarbij ze een link leggen naar Zandvoort. De Street Art organisatie maakt een selectie van internationale kunstenaars.

Street Art is Overal

In Zandvoort nu al op verschillende plekken en vormen te bewonderen, zoals de onderdoorgangen en muurschilderingen. Tijdens ‘Street Art Zandvoort’ gaan we het aanbod van deze kunstvorm uitbreiden met verschillende gebouwen, tentoonstelling, buitenexpositie en meer.

De werkgroep Street Art 2024 bestaat uit:  

  • Theo Dorresteijn (Co founder BaseGroup BV en privé verzamelaar Street Art 
  • Steven Soeters (Paal 69 South Beach en privé verzamelaar Street Art) 
  • Gillis Kok (Zandvoortse courant en Stichting Beleef Zandvoort) 
  • Projectondersteuning: Yanthe Otto en Hilly Jansen 
  • Moco Museum Amsterdam (buitenexpositie)

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort