TelmoMiel

TelmoMiel bestaat uit het creatieve duo Telmo Pieper (Rotterdam, 1989) en Miel Krutzmann (Amsterdam, 1984). Deze twee kunstenaars hebben elkaar ontmoet op de Willem de Kooning academie waar zij studeerden van 2006- 2010.

TelmoMiel


Locatie: Dolfirama trap Oostzijde

TelmoMiel bestaat uit het creatieve duo Telmo Pieper (Rotterdam, 1989) en Miel Krutzmann (Amsterdam, 1984). Deze twee kunstenaars hebben elkaar ontmoet op de Willem de Kooning academie waar zij studeerden van 2006- 2010. 

Sinds 2007 werkt het duo samen onder de naam TelmoMiel. Onder deze naam is het duo zeer actief in het maken van indrukwekkende murals en schilderijen die gekenmerkt worden door een zeer uniek karakter.

Dit unieke karakter vormt zich doordat de twee verschillende stijlen van de kunstenaars bijzonder goed en mooi samenkomen in één beeld. Het werk van Miel is romantisch en bevat schilderachtige stijlkenmerken, het werk van Telmo is humoristisch, uitdagend en ondeugend. Met spuitbussen en verf worden deze stijlen met elkaar gecombineerd om zowel fotorealistisch, abstract als surrealistisch werk te maken met de vrije hand. Fantasie en werkelijkheid vullen elkaar moeiteloos aan.

Verschillende reizen naar Marokko en Senegal beïnvloedden zijn werk en er verschenen oosterse decoratiepatronen in. Hij wist dit op een creatieve manier te vermengen met Oud-Hollandse ambachtelijke kunst en maakte daarna driftig gebruik van het Delfts blauw, door hem enigszins spottend ‘Shocking Blue’ genoemd. In 1993 kreeg hij een grote opdracht van de luchthaven Schiphol voor het beschilderen van een 65 meter lange wand. Hierna volgden talloze andere grote opdrachten, zoals het maken van een muurschildering voor het nieuwe Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg (in 1998). Ook maakte hij ontwerpen voor negentien vliegtuigen van British Airways. 

De werken van TelmoMiel zijn zeer aangrijpend. Het felle kleurgebruik zorgt ervoor dat zij een buurt, festival of galerie onmiddellijk doen opvrolijken. Door op groot formaat te werken weten zij de voorstelling in het middelpunt van de aandacht te zetten. De interpretatie van het werk is vervolgens aan de toeschouwer die wordt uitgedaagd de eigen fantasie te gebruiken voor de symboliek achter het werk. Wat TelmoMiel belangrijk vinden is dat een werk vooral mooi is.

Het duo kent veel faam in binnen- en buitenland mede doordat zij zijn zeer productief zijn als streetartists. Zo hebben zij Dubai, New York, Antwerpen, Malta en Beiroet bezocht om de mooiste murals te maken. En tijdens de vele tentoonstellingen en kunstevenementen weten ook hun schilderijen de aandacht te trekken.

Deel dit event

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanstaande evenementen van Beleef Zandvoort